Nirvana Sosyal

Anasayfa Künye Danışmanlar Arşiv SonEklenenler Sosyal Bilimler Bilimsel Makaleler Sosyoloji Fikir Yazıları Psikoloji-Sosyal Psikoloji Antropoloji Tarih Ekonomi Eğitim Bilimleri Hukuk Siyaset Bilim Coğrafya İlahiyat-Teoloji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Felsefe-Mantık Ontoloji Epistemoloji Etik Estetik Dil Felsefesi Din Felsefesi Bilim Felsefesi Eğitim Felsefesi Yaşam Bilimleri Biyoloji Sağlık Bilimleri Fütüroloji Edebiyat Sinema Müzik Kitap Tanıtımı Haberler Duyurular İletişim
Her Zamankinden Daha Kararlıyız

Her Zamankinden Daha Kararlıyız

Eğitim Bilimleri 21 Mart 2020 10:50 - Okunma sayısı: 1.428

Yeliz ÖZTÜRK

Eğitim sistemimizin odak noktası; her biri ülkesini seven, içinde yetiştiği kültüre bağlı nesiller olmalı. Toplum olarak eksiklerimiz, yanlışlarımız çoktur elbet; ancak öğrencilerimize kavratmamız gereken esas mesele onlara neleri başarabileceklerini göstermek, yapabilecekleri her ne varsa bu ülke için, bu ülkenin güzel insanları için yapabilme sevgisini ve azmini verebilmektir.

Osmanlının son dönemleri ve Cumhuriyet'in ilk yıllarını anlatan pek çok eserde batılılaşmanın yanlış anlaşılmasının ortaya çıkarmış olduğu tuhaflıklar ele alınır. Bu eserlerde kendi kültürüne ve insanına yabancılaşan her bir karakterin gerçek hayatta karşılığı vardır. Doğrudur, bitmek bilmeyen çekişmelere sahne olan bu ülkede yaşamak hiçbir zaman kolay olmamıştır fakat, her zorluğun üstesinden gelebilecek tek bir hakikat vardır: kültürüne kökten bağlı bireyler.

Bu ülkeye yeteneğiyle çalışkanlığıyla değer katacak, olağanüstü dönemlerde üretkenliğiyle topluma güven verecek bireyler lazım. Eline geçen ilk fırsatta yurt dışına yerleşmenin hayalini kuran, yurt dışı iş imkanlarının peşinden koşan insanlarla bunları gerçekleştiremeyiz. Medeniyeti, insanca yaşamı Avrupa'da gören, kendi insanını küçümseyen anlayışın sonuna gelindiğini geçirdiğimiz şu olağanüstü dönemde bir kez daha net bir şekilde görmüş olduk. Unutmayalım ki bu zor günlerin biz Anadolu insanı üzerindeki etkisi daha farklı bir düzeyde olacaktır. Bu topraklara sıkı sıkı sarılmanın, zor günlere hazırlıklı olmanın önemi, batı hayranlığının beyhudeliği artık görünür hale gelmiştir. Bu anlayışla biz eğitimciler, öğrencilerimize esas medeniyetin çalışkanlıkla yoğrulan ancak insani değerlerle de bütünleşen bir bilinçten doğacağını ve tüm insanlığı ancak bu şekilde kucaklayabileceğimizi eğitim anlayışımızın merkezine koyarak göstereceğiz. Atacağımız her adımın ardındaki düşünce bu olacak. Kaybedecek tek bir öğrencimiz yok, olmayacak da. Her birine yetenekleri ölçüsünde bir kapı aralayacağız ve ürettikçe mutlu olan bireyler yetiştireceğiz. Bakmayın birilerinin bu nesilden bir şey olmaz dediğine, her biri farklı çevreden ve aileden gelen bu çocuklar için de hayat hiç kolay değil. Kimileri daha şanslı kimileri daha çok mücadele etmek zorunda. İşte bu çocukların yüreğine dokunmalıyız, eğitimcilere duyulan ihtiyaç burada gün yüzüne çıkıyor.

Tüm dünyanın virüs salgınıyla zor bir dönemden geçtiği şu günlerde; üretmenin, insana değer vermenin önemi herkesin ilk gündemi, biz eğitimciler de verdiğimiz bu eğitim arasından sonra sahaya indiğimizde insani değerlerle ve vatan sevgisiyle yoğrulmuş nesiller yetiştirmek gayretiyle her zamankinden daha fazla çaba göstereceğiz. Her zamankinden daha büyük bir inançla ve yüksek sesle söylüyoruz: Hedefimiz kalbi bu topraklarda atan nesiller yetiştirmektir ve her zamankinden daha kararlıyız.

Yorumlar (1)

Yasemin - 21 Mart 2020 16:30

????????????
SON EKLENENLER
ÇOK OKUNANLAR
DAHA ÇOK Eğitim Bilimleri
Selim İleri'nin Düşündürdükleri 1 Tanzimattan 12 Eylül'e Aydınlanmanın Öğretmenleri

Eğitim Bilimleri15 Ocak 2025 10:26

Selim İleri'nin Düşündürdükleri 1 Tanzimattan 12 Eylül'e Aydınlanmanın Öğretmenleri

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

Eğitim Bilimleri15 Ocak 2025 01:34

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

Eğitim (Kendini Bulma) Yolculuğu

Eğitim Bilimleri14 Ocak 2025 20:21

Eğitim (Kendini Bulma) Yolculuğu

MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİMİZDEKİ MERKEZİ SINAVLAR

Eğitim Bilimleri12 Ocak 2025 23:43

MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİMİZDEKİ MERKEZİ SINAVLAR

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ: NİTELİKLİ ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEK İÇİN TEHDİT Mİ, FIRSAT MI?

Eğitim Bilimleri29 Aralık 2024 14:32

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ: NİTELİKLİ ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEK İÇİN TEHDİT Mİ, FIRSAT MI?

DOGMATİK DÜŞÜNCE VE EĞİTİM

Eğitim Bilimleri20 Aralık 2024 16:28

DOGMATİK DÜŞÜNCE VE EĞİTİM

EĞİTİM KAMPÜSÜ OKULLARI

Eğitim Bilimleri17 Kasım 2024 19:20

EĞİTİM KAMPÜSÜ OKULLARI

Kasım Ara Dönem Önerileri

Eğitim Bilimleri05 Kasım 2024 20:23

Kasım Ara Dönem Önerileri

Gelecekte Eğitim Sistemine Yönelik Stratejiler ve Öneriler-2

Eğitim Bilimleri01 Kasım 2024 14:01

Gelecekte Eğitim Sistemine Yönelik Stratejiler ve Öneriler-2

ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİ YENİDEN Mİ PLANLAYALIM?

Eğitim Bilimleri31 Ekim 2024 11:46

ÖĞRETİM SİSTEMLERİNİ YENİDEN Mİ PLANLAYALIM?