Nirvana Sosyal

Anasayfa Künye Danışmanlar Arşiv SonEklenenler Sosyal Bilimler Bilimsel Makaleler Sosyoloji Fikir Yazıları Psikoloji-Sosyal Psikoloji Antropoloji Tarih Ekonomi Eğitim Bilimleri Hukuk Siyaset Bilim Coğrafya İlahiyat-Teoloji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Felsefe-Mantık Ontoloji Epistemoloji Etik Estetik Dil Felsefesi Din Felsefesi Bilim Felsefesi Eğitim Felsefesi Yaşam Bilimleri Biyoloji Sağlık Bilimleri Fütüroloji Edebiyat Sinema Müzik Kitap Tanıtımı Haberler Duyurular İletişim
KOLAYLAŞTIRILMIŞ ÖĞRENME BASAMAKLARI 7

KOLAYLAŞTIRILMIŞ ÖĞRENME BASAMAKLARI 7

Fikir Yazıları 19 Haziran 2021 11:30 - Okunma sayısı: 1.285

UĞUR ÖZEREN

KOLAYLAŞTIRILMIŞ ÖĞRENME BASAMAKLARI 7
‘’Daha mükemmel olan, daha az işlem gerektirendir.’’
‘’Aristoteles’’
Eyleme geçmeyen her düşünce, uyurken görülen rüya gibidir. Her şey mümkün olarak eyleme geçerek rahat yapılabilirken, sorumluluk ve görev verilmeden sadece anlatılan ve bilgi düzeyinde kalan her şey sonucu olmayan bir çalışmayı ifade eder.
Pandemi dönemi sıradışı bir dönem, belki de sıradan olmayan bu zamanlarda sıradan işler yapmak gerekiyor. Sıradan zamanlarda ise sıra dışı işler yapmak bizi sonuca götürecektir.


Düşünelim, sınıfımızda okulumuzda en son ne zaman bir görev veya sorumluluk verdik. Öğrencilerimize görev ve sorumluluk verdiğimizde nasıl takip edip, süreci kolaylaştırdık.
Yaşadığımız bu kriz dönemi öğrencilerimizin, öğrenmeye odaklanmak için gereken destekleyici ortamlara, öğretmenlerimizin doğru inisiyatif kullanımı gibi birçok önemli başlıkları çok hızlı önümüze çıkardı. Bu zamanda öğrenme ortamı ile ilgili eşitsizlikler güçlendikçe, en başta velilerimiz olmak üzere tüm eğitim paydaşlarımızı çok endişeleniyor.


Bu kriz döneminde yaşadıklarımızdan nasıl etkilendiğimiz değil, aksaklıklara karşı paydaşlar olarak kolektif ve sistemli tepkilerimiz anlamlı bir öğrenme yapısı kurup kurmadığımız ortaya çıktı. Mevcut eğitim-öğretimi pratiğe dönüştüren okulllar ve öğretmenler öğrencilerini yeni döneme zamanı hissederek hazırlandılar. Bunun için kullandıkları iki önemli araçları vardı.
1. Öğrenme sorumluluğu vermek
2. Görevler ile kavramı beceriye dönüştürmek.
Sorumluluk ve görev; öğrencilerin nasıl farklı öğrendikleri, öğrencilerin nerede ilgilendikleri ve nerede sıkıldıkları, nerede ilerledikleri ve nerede destek istedikleri hakkında biz öğretmenlere gerçek bir geribildirim verebilir.
Sorumluluk ve görev; öğrenmeyi farklı öğrenci ihtiyaçlarına uyarlayarak , öğretmenlere yardımcı olabildiği gibi ve öğrencilere de öğrendikleri, nasıl öğrendikleri, nerede öğrendikleri ve ne zaman öğrendikleri konusunda daha fazla fikir verebilecektir.
Mevlana'nın dediği gibi aslında,
"Bir tohum toprağa karışıp çürümedikçe asla yeni bir filiz vermez."

Kolaylaştırılmış Öğrenme Basamakları 8’de görüşmek üzere,
Varolun…

Yorumlar (0)

SON EKLENENLER
ÇOK OKUNANLAR
DAHA ÇOK Fikir Yazıları
ZAMAN DEDİĞİN

Fikir Yazıları16 Nisan 2025 14:29

ZAMAN DEDİĞİN

NİSAN GÜZELİ

Fikir Yazıları15 Nisan 2025 15:31

NİSAN GÜZELİ

Gerçekliğe Gömülmüş Ezilen Kimlik: Ahmet Güneştekin

Fikir Yazıları10 Nisan 2025 01:02

Gerçekliğe Gömülmüş Ezilen Kimlik: Ahmet Güneştekin

KE(N)DİMLE EDEBİ SOHBETLER (1)

Fikir Yazıları06 Nisan 2025 13:23

KE(N)DİMLE EDEBİ SOHBETLER (1)

Distopik Eğlence

Fikir Yazıları04 Nisan 2025 18:06

Distopik Eğlence

Bayramda İçimizde Açan Çiçekler

Fikir Yazıları28 Mart 2025 14:16

Bayramda İçimizde Açan Çiçekler

Disneyland

Fikir Yazıları24 Mart 2025 13:57

Disneyland

Karanlıkta Kalmayan İsimler

Fikir Yazıları19 Mart 2025 21:44

Karanlıkta Kalmayan İsimler

MEB çareyi buldu:

Fikir Yazıları16 Mart 2025 21:45

MEB çareyi buldu: "CEZA! "?  

Çocuklarımızı Lider Olarak Nasıl Yetiştirebiliriz?

Fikir Yazıları02 Mart 2025 22:35

Çocuklarımızı Lider Olarak Nasıl Yetiştirebiliriz?